Øver du også med en Pneumo Pro Wind Director?

5. februar 2021 0 Af Christina

Dette blogindlæg er ikke en reklame, men derimod et udtryk for min egen personlige mening om mit nyeste indkøb – en Pneumo Pro Wind Director, som jeg er meget begejstret for. Jeg er altså ikke blevet bedt om at skrive dette blogindlæg, og jeg får således heller ikke procenter, hvis du skulle finde på at købe en Pneumo Pro Wind Director efter at have læst min omtale. Til gengæld vil jeg mægtig gerne høre om det, hvis du også har gjort dig nogle erfaringer med en Pneumo Pro Wind Director.

Efter at have hørt og læst om en Pneumo Pro Wind Director i flere år, har jeg nu endelig selv taget mig sammen til at få købt en, og ved du hvad? Det skulle jeg da have gjort for længe siden! Jeg anede faktisk ikke, hvad det var, da jeg købte den, men det er jeg i gang med at udforske nu. Anne, der som altid har fingeren på pulsen, har selvfølgelig købt en for længe siden, så efter at have sparret med Anne – og set nogle demonstrationsvideoer på YouTube – har jeg nu fået en masse idéer til, hvordan jeg selv kan bruge min nye Pneumo Pro Wind Director. Det er godt at se den i brug, og det er godt at høre den ledsagende forklaring, men det er allerbedst selv at prøve sig frem. Altså når man ved, hvordan den skal bruges, selvfølgelig.

Men hvad er så en Pneumo Pro Wind Director? Jo, nu skal du høre! Det er et rigtig smart redskab, der er opfundet af den amerikanske fløjtenist og fløjtepædagog Kathryn Blocki, og som hun fik prisen “Best Tools for Schools Award” for i januar 2012, og som kan bruges af fløjtespillere i alle aldre til træning af blæseteknik, herunder at få fart nok på luftstrømmen, at få luftstrømmen placeret i den rigtige retning og at få udviklet en god vejrtrækning. En Pneumo Pro Wind Director er et gult stykke plastik udformet som et hovedstykke, der dog ikke er hult. I stedet for et blæsehul som på det rigtige fløjtehovedstykke er der her en fordybning, som giver plads til, at luftstrømmen kan ramme en ud af fire små propeller i hver sin farve, der sidder på en sort plastikbøjle ud for blæsehulsfordybningen.

Man skal holde den gule Pneumo Pro Wind Director på samme måde, som man holder et fløjtehovedstykke, og nu er det så meningen, at man med sin luftstrøm skal sætte en af de fire propeller i bevægelse. Dette sker, når man blæser hen over blæsehulsfordybningen, men kun, når man holder sin Pneumo Pro Wind Director rigtigt! Som hjælp til den rette placering kan man med fordel lægge en mønt oven på den lille plade til formålet, der sidder for enden af den sorte bøjle med propellerne på. Imidlertid falder mønten af, hvis man kommer til at dreje sin Pneumo Pro Wind Director lidt ind eller ud. Ganske irriterende, men også rigtig smart, for så bliver man gjort opmærksom på, at man skal placere sin Pneumo Pro Wind Director (og senere hovedstykket) rigtigt, så blæsehulsfordybningen (blæsehullet på fløjten) peger lige op i loftet. Det er i øvrigt muligt at sætte sin Pneumo Pro Wind Director på fløjtens kropstykke, så man kan spille greb med fingrene, imens man træner sin blæseteknik.

Jeg har kun haft min Pneumo Pro Wind Director i en lille uges tid, men jeg kan allerede nu mærke, at øvningen med den gavner mit fløjtespil. Jeg øver i forvejen flageoletter (natural harmonics) hver dag i forbindelse med min opvarmning, og det er jo i sig selv både en klang- og intonationsøvelse, men i allerhøjeste grad også en øvelse i at have styr på luftstrømmen, både hvad angår retning og hastighed. Her kan jeg tydeligt mærke, at jeg med min Pneumo Pro Wind Director får styrket flexibiliteten i læberne og bliver mere præcis, når jeg skifter mellem de forskellige toner. Øvningen med min nye Pneumo Pro Wind Director har allerede forfinet min klang, men det havde jeg jo også forventet, når det nu er dét, den er beregnet til. Næh, den store overraskelse var, at det ikke bare er gavnligt, men også både inspirerende og sjovt at øve på en Pneumo Pro Wind Director!

Der er helt klart muligheder i sådan en Pneumo Pro Wind Director, uanset om man har spillet fløjte i kort eller lang tid, og derfor vil jeg også præsentere den for mine elever – både børn og voksne.

Har du også anskaffet dig en Pneumo Pro Wind Director? – Så fortæl os endelig om dine gode erfaringer eller idéer til anvendelse, så vi kan lade os inspirere af hinanden.

Videoer om brugen af en Pneumo Pro Wind Director kan du finde i dette link:

https://www.blockiflute.com/YouTube-Videos_c_25.html