Tampen brænder

1. juni 2021 0 Af Christina
Her er tampen et sæt øjne, som er placeret midtimellem – nemlig på et bord.

Kender du “Tampen brænder”? Legen, hvor man gemmer et fingerbøl (en “tamp”), som en anden skal finde? Den leg kan man også sagtens lege i en fløjtetime, men her foregår det bare lidt anderledes end på den traditionelle måde.

I den traditionelle udgave af “Tampen brænder” kan man hjælpe lidt til ved at fortælle vedkommende, der skal finde tampen (fingerbøllet eller en anden lille ting, man har aftalt), i hvilken højde den befinder sig. Altså om det er fugl, fisk eller midtimellem. Det kan man også gøre i fløjteudgaven, men når man leger “Tampen brænder” i en fløjtetime, skal man selvfølgelig spille en melodi på fløjte i stedet for at sige noget om, at det enten bliver koldere eller varmere. Den eller de personer, der ikke skal lede efter tampen, skal nemlig spille en melodi, som gentages og gentages, indtil tampen er fundet. Når den, der skal finde tampen, så kommer tættere på, spilles melodien kraftigere og kraftigere, og når personen går væk fra tampen, bliver melodien tilsvarende svagere og svagere.

Det er en rigtig god måde at få øvet dynamik (og udholdenhed) på, og så er det også en sjov måde at være sammen på. God fornøjelse!

Christina

Regler for “Tampen brænder” i fløjteudgaven (for to eller flere deltagere)

En deltager lukker øjnene eller går uden for døren, imens de andre deltagere gemmer “tampen”. Når deltageren kommer ind igen, skal vedkommende forsøge at finde tampen, imens de andre deltagere spiller en melodi på fløjte igen og igen. De skal spille kraftigere eller svagere afhængigt af, om personen, der skal finde tampen, kommer tættere på eller længere væk fra den. Vedkommende skal så lytte sig frem til, hvor tampen er, og som hjælp må de andre gerne fortælle, i hvilken højde tampen befinder sig. Altså om det er fugl, fisk eller midtimellem. Deltagerne skiftes til at “være den” og til at gemme tampen.