Den sjove juleafslutning

12. december 2021 0 Af Anne

Så er det snart ved at være juleferie igen. Og denne gang er vi igen så heldige, at det falder sammen med en lockdown. Heldigvis er den kun delvis, så mange af os kan stadig undervise vores elever helt, som vi plejer. Det gælder altså, hvis vi underviser på et kulturcenter eller central musikskole. Alle, der underviser ude på skolerne, skal højst sandsynligt i gang igen med den store fornøjelse at undervise online.

Det er hermed ikke nogen overraskelse, at jeg på ingen måde glæder mig til de næste lektioner, som skal være online. Heldigvis er det ikke alle lektioner, der skal være online, for jeg er så heldig, at et af de steder, hvor jeg underviser, har et kulturcenter, hvor vi godt må være fysisk tilstede.

Men uanset om man skal undervise online eller med fysisk fremmøde, skal den sidste lektion i år være så sjov som muligt. Jeg har derfor lavet en pakke med julespil, der kan varieres på et utal af måder.

Man kan lave vendespil med enten nodeværdier/tal eller med fløjtegreb og noder. Der er også to spilleplader. Den ene er selvfølgelig dybt uretfærdig, og den anden er en sød plade til de elever, der ikke kan lide, at det bliver uretfærdigt.

Når man er sammen fysisk, er det jo ikke svært at spille, og husk, at vi skal spille, fordi det er sjovt, og fordi man på denne måde kan få gentaget en masse af det materiale, vi har arbejdet med i løbet af året.

Man når man er sammen online, er det en lidt anden historie. Jeg plejer at have printet det hele og lader så kameraet filme spillepladen eller brikkerne, jeg har lagt op til vendespil. Hvis man spiller vendespil, er det vigtigt, at brikkerne ligger lige. Så er det nemmere at forklare, hvad det er for to brikker, man gerne vil vende.

Spiller man et af spillene, skal man have både terning, spillebrikker og ting, man kan rykke med på spillepladen, klar. Igen lader man kameraet filme spillepladen, og så gælder det bare om at komme i gang.

Når man spiller spillene, kan man sagtens være flere om et spil, hvis man fx kan være på Teams eller Zoom. Hvis man kun må være på SpeedAdmins side, kan man ikke være flere spillere med på en gang, og man må derfor nøjes med at spille med én elev ad gangen.

Under et onlinespil kan man også hygge, og eleverne kan medbringe lige præcis det slik, de selv har lyst til at spise, uden at de skal dele med alle de andre.

Rigtig god fornøjelse med at spille.

Anne

Spillene kan som altid købes ved at sende en mail til floejterpaatvaers@outlook.dk og koster 50 kr.